Wist je dat je elke dag minimaal 200 gram fruit en 250 gram groente moet eten? Grote kans van wel. Maar veel minder grote kans dat je het ook daadwerkelijk doet. Het heeft wel veel voordelen om elke dag genoeg groente en fruit te eten. Die kan je lezen in deze blog. Groente en fruit maken gelukkigWe worden bijna allemaal gelukkig van snoep en chocolade. Maar wist je dat je ook gelukkig wordt van groente en fruit [1]? Zorg er vooral voor dat je veel verschillende kleuren groente en fruit eet. Zo krijg je alle verschillende, gezonde stofjes binnen. Dan word niet alleen jij gelukkig, maar de rest van je lichaam ook. Voel je vitaalDit is nog een gevolg van die gezonde stofjes waar we het net over hadden: je voelt je vitaler als je genoeg groente en fruit eet. Er zitten namelijk veel vitaminen en mineralen in, die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen werken. Veel van deze voedingsstoffen vind je niet terug in andere soorten voeding. Daarom is je dagelijkse portie groente en fruit zo belangrijk. Hulp bij het afvallenIn de strijd om kilo’s kwijt te raken? Maak het jezelf makkelijker. Groente en fruit eten kan namelijk helpen bij het afvallen. Ze zitten bomvol voedingsstoffen, maar bevatten niet zo veel calorieën. Omdat groente en fruit zo veel vocht bevatten, zorgen ze ervoor dat je je sneller vol voelt [2]. En als je geen last hebt van een continu knorrende buik, is het afvallen toch wel wat plezieriger. Zo eet je genoeg groente en fruitAls je genoeg groente en fruit wil eten, is het belangrijk om eerst na te gaan hoe veel je nu al eet. Door verpakkingen te lezen of af te wegen krijg je ook gelijk een beter idee hoe veel die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid nou eigenlijk is. Kom je er dan achter dat je niet genoeg groente en fruit eet? Dan kan je proberen je inname te verhogen. Verdeel het vooral over de dag. Door bijvoorbeeld wat fruit te eten bij het ontbijt ben je al gelijk goed op weg. Ook een smoothie of verse soep tussendoor kan al een groot verschil maken. Om het leuker én gezonder te maken, is het goed om de afwisseling er in te houden en verschillende soorten te eten.